Wayfarer solbriller fra Ray-Ban – en udødelig klassiker

Wayfarer solbriller er en solbrillemodel, som stammer helt tilbage fra år 1952, hvor de blev designet til Ray Ban. Ray Ban brandet blev etableret i år 1937 af det amerikanske firma Bausch & Lomb, men modellen har siden da spredt sig til andre mærker. Ray Ban har mange forskellige slags modeller, men det er især Wayfarer solbriller og Aviator solbriller, som de er mest kendt for. Wayfarer solbriller er en klassisk model, som, modsat de populære Aviator solbriller, er lavet af plastic. Det er ikke ’bare’ plastic, men det bedste kvalitet af plastic, som man kan få, hvilket også gør, at de er dyre. Stellet er forholdsvis kraftigt, og modellen er hurtigt blevet populær i både Hollywood og hele verden over. Wayfarer solbriller er blandt andet blevet kendt fra film som ’ Rebel without a Cause’ eller på dansk ’Vildt blod’, hvor skuespilleren James Dean bar de populære Wayfarer solbriller. De klassiske Wayfarer solbriller fra Ray Ban blev meget hurtige populære blandt mange skuespillere, sangere og andre kendte personer. Sangere som Bob Marley og Bob Dylan, var nogle af de mest kendte personer, som tilbage i 50’erne og 60’erne, gik med Ray Ban solbrillerne.

Den helt klassiske

Nogle kan undre sig over, hvorfor Wayfarer modellen er blevet så populær, som den nu er. Den helt klasiske Wayfarer model består jo af plastic, men det er ikke en hvilken som helst plastic. Stellet er nemlig lavet af acetat, som er den bedste kvalitet inden for plastik. Den klassiske model har et sort stel og en sort linse – den klassiske G-15 linse, som også er populær. Med en G-15 linse er Wayfarer solbrillen en solbrille med en kvalitetslinse, der både giver et skarpt syn samt en god beskyttelse mod solens UV-stråler. Når solbriller beskytter mod UV-stråler, så sikrer man sig blandt andet i mod at få diverse øjensygdomme, som solens farlige solstråler kan skabe. Wayfarer modellen findes i mange forskellige farver i dag og med mange forskellige linser. Det er altså muligt at finde Wayfarer modellen i både hvide, brune og grønne nuancer. Den klassiske model blev designet af Raymond Stegeman tilbage i år 1952. Det var et relativt nyt design i forhold til det, man havde set før. Grunden til at de fik så meget succes skyldes også at kendte stjerne som Marilyn Monroe og James Dean havde solbrillerne på i film og offentlige steder. De to skuespillere var nogle af datidens største skuespillere og idoler, hvorfor folk så op til dem.

Kendt fra film

Wayfarer modellen er kendt fra diverse film helt tilbage fra 50’erne til op gennem 90’erne og 00’erne. Når man ser de kendte på film bære noget tøj eller et specielt mærke i for eksempel solbriller, så vil mange gerne have det samme. Det gør man for at virke mere ’cool’ og speciel. Andre gør det udelukkende, fordi deres idoler bærer det i en film. 50’ernes og 60’ernes film havde stor indflydelse på, hvad folk gik med af tøj og tilbehør. Skuespillerne James Dean og Audrey Hepburn bar Wayfarer solbriller i filmen ’ Rebel Without a Cause’ fra 1955 og ’Breakfast at Tiffany’s’ i 1961. Det var blandt andet disse to legendariske skuespillere, som gjorde, at Wayfarer solbriller blev et populært og stigende fashion accessorie, som blev båret af flere og flere. Derudover blev Wayfarer solbrillerne set på mange kendte, og derved har populariteten af solbrillerne været stigende siden.

 

 

 

 

Billige Wayfarer solbriller

Med succes kommer hurtigt copycats, som de kaldes. Copycats er enten nogen, som kopirer et produkt eller direkte laver laver en kopi af produktet og dets brandnavn. I Danmark er det ulovligt at sælge kopivarer, men mange overtræder desværre denne lov. Det betyder, at du kan risikere at købe nogle falske Ray Ban Wayfarer eller nogle falske Tom Ford Wayfarer. På nettet er man især udsat, fordi man ikke kan se solbrillen i virkeligheden, men der er nogle andre ting, som man kan holde øje med for at sikre sig, at man ikke bliver snydt. Først og fremmest er det vigtigt at holde øje med stavefejl, grammatiske fejl og sætninger, som ikke giver mening. Det indikerer nemlig, at hjemmesiden ikke er professionel, og dermed er der nok heller ikke tale om ægte varer. Prisen skal man også være opmærksom på. Har man fundet sine drømmesolbriller fra et dyrt mærke til den halve pris, så er de nok ikke ægte. Ser logoet mærkeligt ud, og er der ingen kontaktoplysninger på forhandleren, så bør man holde sig langt væk.

Der er mange forhandlere, som sælger falske Wayfarer solbriller, og det er ulovligt, men det er også muligt at finde billige Wayfarer modeller på nettet. Når prisen er meget lavere end nogle mærkevare, skyldes det ofte, at kvaliteten ikke lever op til samme standard. Pris forskellen skyldes også, at med en mærkevare solbrille står der et navn på siden, som har en vis signalværdi. Billigere solbriller har ofte den samme UV-beskyttelse, som Wayfarer solbrillerne fra mærkevarerne. Dine øjne bliver altså beskyttet lige meget om du har købt en billig eller dyr solbrille, så længe de er UV-beskyttet. Når man køber nogle billige solbriller, om det er Wayfarer modellen eller en anden model, så er kvaliteten ikke i top, og dermed er risikoen for, at de hurtigt går i stykker også større. Det er ulempen ved at købe billige solbriller, men elsker man at udskifte sin ’identit’ kan man sagtens købe flere forskellige solbriller i forskellige farver. Da modellen Wayfarer fås i de top moderne mærker og no-names mærker, kan prisen varerier rigtig meget. Det er muligt at finde modellen på nettet helt ned til ca. 10 kr. for et par. Ønsker man en mærkevare solbrille, så starter priserne fra ca. 600 kr.

Passer Wayfarer solbriller til mig?

Det kan være rigtig svært at finde ud af, hvilke solbriller der passer til en. Der findes både tyndt og kraftigt stel, mørke og lyse linser og sidst men ikke mindst, så findes der utallige former – både firkantede, runde, ovale og nogle mere rektangulære. En god måde at finde ud af, hvilke solbriller, der passer til en er ved at tegne efter sin hovedform på et spejl med for eksempel en læbestift. På denne måde kan man finde ud af, hvilken hovedform man har, og herefter kan man finde en solbrilleform, som passer til ens ansigt. Wayfarer solbrillen passer mest til personer med et ovalt, rundt eller aflangt ansigt. Er du en af de heldige, som render rundt med en af disse ansigtsformer? Så bør du klart prøve nogle Wayfarer solbriller.

Wayfarer solbriller er nogle populære solbriller blandt mange mennesker og ikke mindst også blandt de kendte stjerner. De er blandt andet blevet set på Jude Law, Michael Jackson og Paris Hilton. Siden starten i 1952, hvor Raymond Stegeman designede dem, har de haft succes. Dette skyldes til dels, at de blev set på mange kendte stjerner i film, men det skyldes også til dels, at solbrillen er klassisk og har et stilfuldt look. Modellen kan anvendes i mange sammenhænge, og eftersom der er kommet flere og flere farver og linser til, så er mulighederne for anvendelsen med modellen næsten uendelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *