Spot falske solbriller

Elsker du som mange andre sol og sommer, men er du også træt af at få solen i øjnene? Så er det måske på tide at købe nogle nye solbriller. Der findes et hav af forskellige udbydere af solbriller i dag – alt lige fra eksklusive solbriller i de høje priser til de mindre eksklusive og billige solbriller. Da der netop findes så mange forhandlere, som der gør, betyder det også, at prisen presses i bund. De mange forhandlere konkurrerer om forbrugernes penge. Når priserne presses i bund, bliver det også sværere at gennemskue, om de solbriller man er ved at købe på internettet nu er helt ægte eller ej. Det er ulovligt at sælge kopivarer i Danmark, men det betyder ikke, at denne lov overholdes. Situationen forholder sig sådan, at det faktisk er muligt at blive straffet, hvis man har købt nogle solbriller på en ulovlig webshop. Det er derfor rigtig vigtigt at være forsigtig, når man handler på nettet. Men hvordan kan man egentlig gennemskue eller spotte et par falske solbriller på nettet? Man har jo hverken mulighed for at røre ved dem eller se dem i virkeligheden, før man har betalt og fået varen sendt. Kan man overhovedet garantere sig mod at blive snydt?

Køb solbriller over internettet

Det kan være svært at spotte nogle falske solbriller, især, hvis det er over internettet. Det er faktisk muligt at være i stand til at spotte falske solbriller, også selv om det er på internettet. De følgende råd er en guide for dig, som ikke ønsker at blive snydt, når du køber dine nye solbriller på nettet.

1) Prisen spiller en rigtig vigtig rolle. På trods af, der er stor konkurrence på markedet, så vil mærkevaresolbriller stadig have en vis pris. Det anbefales derfor, at man sammenligner priserne hos forskellige forhandlere før, man vælger at købe hos den billigste. Har man fundet en billig hjemmeside, hvor priserne på solbrillerne er meget lavere end hos andre forhandlere, er risikoen meget høj for, at hjemmesiden sælger falske solbriller. Risikoen for du slet ikke får dine solbriller er også stor. Bare fordi priserne er høje, betyder det heller ikke, at du bare skal købe dem. Man kan nemlig nogle gange også kan finde ægte solbriller billigere hos andre forhandlere. Der findes hjemmesider, som giver forbrugerne mulighed for at sammenligne priser. Det eneste man skal gøre er at taste produktets navn ind, og så vil der komme en masse priser frem fra forskellige forhandlere. På denne måde kan man finde frem til om prisen er høj eller lav, og om man er udsat for fare. Det anbefales også, at man tjekker prisen på mærkets officielle hjemmeside. 2) Hold fast i dit første håndsindtryk af hjemmesiden. Alle seriøse forhandlere har en seriøs hjemmeside, opdager du derfor stavefejl, grammatiske fejl eller sætninger, som ikke giver mening, så bør du holde dig langt væk. Virker deres logo orginalt, og er designet generelt professionelt? Så har du nok fat i en reel side. 3) Undersøg altid kontaktinformationerne, hvis du er i tvivl om en hjemmesiden er ægte. Kontaktinformationerne er nemlig altid med til at afsløre en svinder. Mangler en forhandler kontaktinformationer, så bør du som udgangspunkt ikke handle hos dem. For at være på den helt sikre side, kan man gå ind på DK-hostmaster, hvor man kan søge efter domænet. Det vil være muligt at finde telefonnummer på ejeren af domænenavnet, og på denne måde kan man kontakte dem. 4) Tjek forhandleren på trustPilot. Her kan man se, hvad andre har skrevet om forhandleren. 5) Hold øje med domænenavnet. Er domænenavnet en kombination af prada og ’billige’, så er det ikke en ægte side.

Kend din solbrille

Står du fysisk med nogle solbriller i hånden, men du ved ikke, om de er ægte eller ej. Så fortvivl ej. Der er nogle helt enkelte råd, du kan følge for at spotte falske solbriller. 1) Kig på kvaliteten af solbrillen. Falske solbrillers kvalitet er ikke særlig god – den er næsten lig med 0 – da der ikke er blevet brugt optimale råvarer i produktionen. Føles solbrillerne plastik-agtige, eller går de let i stykker, så er sandsynligheden for, at de er falske meget stor. 2) Hold øje med mærket. Ser mærket på solbrillerne anderledes ud end, det plejer, så bør du nok overveje, om du vil købe dem. Generelt skifter mærker ikke pludselig deres mærke ud med et andet. Ser mærket derfor lidt anderledes ud end det plejer, eller virker skrifttypen anderledes, så har du nok fat i nogle falske solbriller. 3) Hold øje med de små detaljer: står der ’made in Pakistan’ på indersiden, og solbrillerne er fra Italien, så bør du nok overveje dit køb igen.

Ved at holde øje med de forskellige råd kan du spotte falske solbriller og hjemmesider, som sælger dem. På denne måde undgår du at få fat i og betale for noget, du egentlig ikke ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *