Solbriller med styrke

Sommertiden er ved at være nær, og det betyder, at solen kommer frem det meste af dagen. Når solen er fremme, går de fleste af os med solbriller, men hvad med de folk, som bruger briller – hvordan skal de gøre brug af solbrillen? Går du og har problemer med synet og samtidig ønsker at bruge solbriller, så frygt ej, for solbriller kan fås med styrke til folk, som bruger briller til hverdag. Det er yderst vigtigt at beskytte sine øjne mod solens farlige UV-stråler, da strålingen kan påvirke vævet i øjnene, og dermed kan forskellige øjensygdomme opstå. Derudover er huden omkring øjnene meget tynd, og hvis den ikke beskyttes, vil man få rynker – som ingen af os ønsker!

Nyd et skarpt syn og vær beskyttet mod solen UV-stråler

Går du med briller til hverdag og tænker på, hvordan du skal beskytte dine øjne mod solens farlige UV-stråler og samtidig nyde et skarpt syn, så bør du overveje, at købe dig et par solbriller med styrke i. En solbrille med styrke er god til dig, som bruger briller, da den sørger for at beskytte dine øjne mod solens skadelige UV-stråler, og sikrer dig et skarpt syn. Solbriller med styrke er ikke kun gode om sommeren, men rent faktisk hele året rundt idet, der forekommer sol året rundt. Det anbefales faktisk, at man går med solbriller alt efter, hvilken lysstyrke der er og ikke alt efter, hvilken temperatur der er. Solen irriterer mange gange folk der kører bil, og derfor bør man ikke kun bruge dem om sommeren. Solbriller med styrke vil derfor være optimal løsning, da man kan skåne sig selv for de skarpe stråler samtidig med at man har et skarpt udsyn. Udover fordelen: at være beskyttet mod solens UV-stråler, så gør en solbrille med styrke også ”livet lettere” for dig. Det er nemlig muligt at gå rundt med kun en brille – nemlig din solbrille, da den kan fås med styrke i. Oftest har man ét par smarte solbriller og ét par almindelig briller, men nu skal du skal kun tænke på at tage dine solbriller på, når du skal ud af døren. Det er belejligt for alle, som bruger briller at have sådan et par.

Solbrillens glas og styrke

Som almindelige briller, består solbrillers glas også af forskellige salgs styrker. Der findes både solbriller med enkeltstyrkeglas eller flerstyrkeglas. Solbriller med enkeltstyrkeglas tilpasses ens behov. Man skal derfor gå ned hos en brilleforhandler og finde ud af, hvad der passer til en. Kan man for eksempel godt lide at læse mens, man er ude i naturen eller på stranden, vil en solbrille med enkeltstyrkeglas passe dig. På denne måde kan du sidde og læse i din bog, mens du samtidig beskytter dine øjnene mod solens farlige stråler. Derudover kan man også få solbriller med flerstyrkeglas i, som anvendes af dig, som har brug for en brille til at se på både lang, kort og tæt afstand. Du kan altså finde lige præcis den solbrille med styrke i, som du har behov for.

Hvilke solbriller skal jeg vælge?

Det er muligt at få flotte og lækre designs med styrke i, men det kan være svært at finde ud af, hvilken slags solbrille man skal have. Det er ikke kun svært for folk, som har brug for solbriller med styrke, men for alle, som er på udkig efter nogle nye solbriller. Det anbefales at man køber solbriller alt efter, hvilken slags hovedform man har. Nogle stel passer bedre til runde ansigter, mens andre passer bedre til folk med aflangt ansigter.

Runde ansigter: runde ansigter har det bedst med firkantede solbriller. Det anbefales, at man finder et lidt kraftigere stel. Kan man ikke lide nogle helt firkantede solbriller, så kan man også bruge de rektangulære. Reglen er at vælge solbriller, som har den modsatte form af ens hovedform.

Aflagt ansigt: har man et aflangt ansigt, så vil det være godt, at købe nogle solbriller, som er lidt bredere af ens hoved. Det får ansigtet til at synes mindre langt. Stellet skal være bredere end panden, men der er mange muligheder for denne ansigtsform.

Firkantede ansigter: er man en af dem, som har et firkantet ansigt, så anbefales det, at man går efter nogle solbriller, som har et tyndt stel. Det vil også være flot med nogle solbriller som har et stel med bløde kanter. Formen på solbrillerne bør være ovale.

Ovale ansigter: til de ovale ansigter passer de fleste solbriller. Det betyder altså, at man bliver nødt til at prøve solbrille efter solbrille for at finde den helt rigtige model.

Når man har fundet ud af, hvilken form for solbrille man skal købe i forhold til stellet, så skal man også finde ud af, hvilken form for glas, der er bedst for en.

Der findes et brunt glas, som giver omverdenen et mere varmt lys, mens det grønne glas er med til at bevare en god farvebalance. Det grønne glad fungerer godt de fleste steder. Det grå glas er ligesom det grønne godt til de fleste ting, men verden bliver mere grå at se på. Det gule glas fremmer kontraster i tåge eller snevejr. Denne typeglas fungerer derfor godt, hvor der er dårlige lysforhold. Sidst men ikke mindst er der også det rødlige glas, som er ligesom det gule. De rødlige glas fungerer rigtig godt i skoven og til fx løb og cykling.

Ved at anvende solbriller med styrke i, får man beskyttet sine øjne mod solens UV-stråler samtidig med at man kan nyde et godt syn. Solbriller med styrke i er en investering for dine øjne, på denne måde anstrenges de ikke, og de er især fordelagtige for dig, som godt kan lide at læse en god bog på en dejlig varm sommerdag. Det kan være svært at finde ud af, hvilke solbriller der passer, derfor skal man ud og prøve en masse forskellige modeller, og man skal huske at have i tankerne, hvilken stil man har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *