Ray-Ban solbriller – mere klassisk bliver det ikke

Ray Ban er et meget kendt solbrille mærke, som mange unge såvel som ældre går med. Ray Ban startede med at producere solbriller helt tilbage i 1930’erne og har siden da haft stor succes på både det danske og internationale marked. Dette skyldes til dels solbrillernes historie samt deres gode kvalitet og til dels deres stærke positionering på markedet. Ray Bans solbriller er blevet set,og ses stadig den dag i dag, på mange kendte personer og er mest kendt for de to modeller Wayfarer og Aviator.

Ray Bans historie

Historien om Ran Ban og deres solbriller går helt tilbage til 1930’erne. I disse år udkom der nye fly, som gjorde, at man kunne flyver højere og længere som aldrig før. Der fulgte dog et problem med dette. Mange af piloterne havde besvær med at se ordentligt, da de blevet blændet af solen og fik hovedpine samt højdesyge. Generealen, John MacCready, besluttede at komme problemet til livs ved at kontakte den amerikanske virksomhed Bausch og Lomb, som producerede medicinsk udstyr på daværende tidspunkt. Han spurgte dem, om de kunne producere en solbrille til luftfarten, som sørgede for, at de ikke fik hovedpine eller blev dårlige, når de fløj. Prototypen blev produceret i 1936 og gik under navnet ’Anti-glare’. Solbrillerne havde plast rammer og grønne linser, men de blev omdannet til at bestå af metalrammer og blev brandet som Ray Ban Aviator. I år 1937 tog Bausch og Lomb patent på solbrillen, og Ray Ban var etableret som et brand. I 1999 valgte Bausch og Lomb at sælge brandet, som følge af andre konkurrenter på markedet, til italienske Luxottica for 640 millioner dollars.

Ran Bans forskellige solbriller

Ray Ban udbyder i dag et rigtig bredt sortiment af solbriller til både mænd og kvinder. De udbyder et hav af forskellige farver – på denne måde er du sikker på at finde noget i netop din smag. I dag er det endda muligt at designe sine egne solbriller med Ray Ban Remix. Med Ray Ban Remix får du et par individuelle customize Ray Ban solbriller. Det er muligt at mixe og matche stel, farver og meget mere, så man netop kan få lige præcis de solbriller, man ønsker sig.

Efter Ray Bans start i 1930’erne med solbrillemodellen Aviator, er der kommet nye modeller til. I 1939 lancerede Ray Ban for eksempel en ny version af Aviator. Denne blev kaldt outdoorsman. Som navnet selv siger, så var modellen designet til personer, som var aktive udenfor. De var især nyttige for jægere og for folk, der skød eller fiskede, da den var designet således, at sveden ikke kunne løbe ned i øjnene. I 1952 blev Wayfarer modellen introduceret, som bestod af plastik stel. Ray Ban solbrillen blev set på den berømte James Dean i filmen ’Rebel Without a Cause’, og interessen for Ray Bans solbriller voksede markant. I takt med, at der blev introduceret flere og flere forskellige modeller, steg interessen generelt for Ray Ban. Mange af modellerne blev også populære, da de blev set på flere forskellige berømte skuespillere i film.

Ray Ban er et mærke af høj kvalitet. Deres linser er forskellige og egnet til forskellige situationer – for eksempel er en Ray-Ban solbrille med en polariset linse bedst egent til dig, som skal på sommerferie og bade ved vandet. Her er den polariseret linse ideel idet, den gør, at man ikke bliver blændet af solen, som reflekteres på vandet. Der findes en række forskellige slags linser, som Ray Ban tilbyder – de er hver især nyttige i forskellige situationer. Så det kommer helt an på, hvordan og til hvad, man skal bruge sine solbriller til. Når man har fundet ud af det, så kan man finde den helt rigtige linse, som passer til en.

Den klassiske linse: Der findes to slags linser, som er klassiske. Underkategorierne til den klassiske linse er B-15 XLT og G-15 XLT. B-15 XLT linser er brune linser. Denne linse har den samme kvalitet som G-15 linsen, men farven på linsen er forskellig. Den brune linse gør, at man får et bedre udsyn, når der ikke er så meget lys. Den er god i trafikken, da kontrasten i farverne øges. G-15 XLT linser er grønne linser, som giver et lettere og mere naturligt syn gennem brillen. Den grønne linse blokerer for blåt lys og skaber et bedre udsyn samt bedre farvekontrast.

Overgangslinsen: Overgangslinsen kan enten kan fås med en krystallinse eller en plasticlinse. Overgangslinsen består af en mørkere farve øverst på linsen, hvor farven har en glidende overgang til gradvist at blive lysere og lysere. Tilbage i historien blev denne linse lavet til piloter, så de havde et bedre udsyn. Linsen findes i flere forskellige farver og er dermed blevet meget populære gennem tiderne.

Den specielle linse: Der findes to slags linser, som hører til kategorien specielle linser. Underkategorierne til den specielle linser er Spejllinser og legendelinser. Spejllinser eller ’mirror linser’, som de hedder, er linser, som gør, at man ikke bliver blændet af solen, men de har også den funktion, at andre personer, som kigger på dig ikke kan se dine øjne. Der er nemlig små ’spejle’ i linserne, som gør, at andre ikke kan se, hvor du kigger hen. Udover dette er mirror linsen med til at give et unikt og specielt look. Legendelinser er krystallinser, og de findes i forskellige farver og former. De er af høj kvalitet, hvilket sikrer UV-beskyttelse. Derudover giver legende linsen et bedre udsyn og en markant bedre farvekontrast.

Polariserede linser: Efter mere end 70 års innovation og forskning har Ray Ban lavet de polariserede linser, som blokerer for ca. 99% af det reflekterende lys. Polariseret linser er egnet til folk, der for eksempel kører bil, er ude at gå eller til folk, som står på ski. Sådanne steder reflekteres solen i overfladerne, og det kan gøre, at man bliver blændet af solen. Det kan decideret være farligt, og derfor er det vigtigt at have nogle gode solbriller, som sørger for at genskin og refleksioner ikke opstår. Med polariseret linser sikrer man sig dette. Man undgår at blive blændet af solen og dens genskin, da lyset fra lysende og skinnede overflader reduceres gennem den polariserede linse.

Den kommercielle side af Ray Ban

I 1980’erne blev der indgået nogle aftaler om celebrity endorsement, som handler om at store stjerner anvender et bestemt mærke i film. Ray Ban indgik aftaler om, at deres solbriller skulle anvendes. Det betød også, at Ray Ban meget hurtigt fik succes på markedet. I 1980’erne var det især film som ’The Blues Brothers’, ’Risky Business’ og den populære ’Top Gun’, som blev målet for den nye markedsføring. Ray Ban solbrillerne blev, som nævnt, vist i’ Top Gun’, hvor det var den kendte skuespiller Tom Cruise, som havde solbrillerne på. Ray Ban fortsatte også med at vise deres solbriller frem i film som ’ Men in Black’ op gennem 90’erne, og i år 2007 lancerede de en ’Never-hide’ kampagne. Kampagnen adskilte sig fra deres hidtidige måde at markedsføre sig på. Kampagnen var nemlig henvendt til unge mennesker, og den gik ud på, at man ikke skulle have nogle fordomme. Man skulle bare være sig selv. Ray Ban har genrelt markedsført sig rigtig klot ved at anvende diverse kendte personer i flere populære film op gennem tiden, og deres fokus på at ’være sig selv’ fangede også de unge godt.

De store stjerner i dag

Ran Bans solbriller anvendes i dag af mange personer, selv de kendte – og ikke kun i film. Mange af Hollywoods store stjerner er flittige brugere af Ray Bans solbriller. Det er alt fra modellen Aviator til Wayfarer og Olympian. Grunden til, at Ray Ban solbriller er blevet så kendte skyldes til dels deres gode kvalitet, men det skyldes til dels også, at de store stjerner flittigt gør brug af Ray Ban solbrillerne. Når unge mennesker verden over ser deres idol, det kan være en skuespiller eller model, bruge nogle bestemte mærker såsom Ray Ban, så vil de også have dem. På denne måde føler de unge sig lige så smarte og lækre som deres idol, hvilket har en stor betydning for de unge og deres selvtillid. Det er især de kendte stjerner som David & Victoria Beckham, Tom Cruise, Jennifer Aniston, Brad Pitt, Megan Fox og mange andre populære skuespillere, som de unge ser op til og som er blevet set med de kendte Ray Ban solbriller.

Ray Ban er en virksomhed, som er vokset gennem årene. Siden deres start i 1930’erne har de haft stor succes på markedet. Deres solbriller er af høj kvalitet og flere kendte skuespillere, modeller og artister anvender dem i dag. Deres solbrillemodeller: Aviator og Wayfarer er nogle af de mest populære modeller, men kan man ikke lide disse, så har man også muligheden for at mixe og matche sine helt egne unikke solbriller med Ray Ban Remix. Der findes forskellige farver og linser i alle modellerne og alt efter, hvad de skal bruges til, kan man finde den rette linse. Prisen for et par Ray Ban solbriller afhænger også af, hvilken model man vil have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *