Polaroid solbriller og polariserede brilleglas

Der findes mange gode solbriller i dag af høj kvalitet, men det er ikke alle solbriller, som har det perfekte glas. For nogle mennesker betyder solbrillens udseende mere end solbrillens reelle funktion. Når lyset reflekteres i en skinnende overflade såsom sand, vand eller sne, så bliver det horisontalt koncentreret, og det giver et genskin. Når der opstår genskin, så reduceres udsynet, og det kan ligefrem være smertefuldt og farligt at fortsætte kørsel, cykling, skiløb eller bare solbadning, når dette sker. En af de bedste typer af brilleglas på markedet i dag er polaroidglasset, som er en hel speciel form for solbrilleglas. Men hvad kan dette glas egentlig, og hvor kan man få fingrene i det?

Polaroid solbriller og Polaroid mærket

Mange forveksler solbrillemærket Polaroid med glastypen polaroid. Polaroid filter er et optisk filter, som sørger for at lys polariseres. Det betyder, at refleksioner fjernes. Polaroid filteret er derfor rigtig godt i forhold til solbriller, da de fleste af os ønsker nogle solbriller, hvor der ikke opstår genskin og refleksioner. Filteret blev opfundet tilbage i år 1929 af Edwin H. Land, og det anvendes ikke kun til solbriller, men også i fx kameralinser og bilruder. Disse kræver også, minimering af genskin og refleksioner, og polaroid filteret er en fremragende løsning på dette.

Udover at være navnet på et filter, så er Polaroid også navnet på et kendt solbrillebrand, som har over 75 års ekspertise indenfor solbriller. Når man søger information på nettet, er det derfor vigtigt at lægge mærke til, om der er tale om polaroidfilter eller mærket Polaroid. Det er faktisk også Edwin H. Land, som står bag solbrillebrandet Polaroid. Edwin besluttede sig at starte virksomheden helt tilbage i 1937.

Hvorfor er polarid solbriller bedre end andre solbriller?

Polaroid solbriller har nogle yderst interessante fordele fremfor de almindelige solbrilleglas, som vi kender dem. Polaroid solbriller er bedre end andre solbriller, fordi de fjerner genskin og refleksioner. Det betyder, at hvis man er ejer af et par solbriller med polariseret glas i, så du bliver ikke irriteret over genskin, og dine øjne undgår at blive irriteret. Endvidere risikerer du heller ikke at miste udsynet, hvis du for eksempel er ude at køre i bil, cykler eller er på skiferie. Sne skaber ofte genskin, når solen rammer den. Det sikreste valg til skiferien er derfor polariserede solbriller. Solbrilleglasset er helt specielt, og fordelene er for mange mennesker helt afgørende, når man står og skal vælge solbriller.

Ligesom solbrillerne er gode til skiferien, så fungerer de også rigtig godt til fiskeri. Ved søer og vand generelt kommer der mange reflekser fra overfladen, og det kan derfor være svært at se fiskene i vandet. Solbriller med et polaroid filter kan derfor også være med til at gøre dig til en bedre fisker, da man får muligheden for at se igennem vandet. Disse slags solbriller fungerer især rigtig godt, hvis man er fluefisker. Polaroid solbriller kaldes derfor også for fiskebriller. Grunden til solbriller med polaroid filter er gode er, at de blokerer næsten al blænding. Lys består af bølger, som kommer fra alle retninger. Lys bevæget sig dog i to hovedretninger, som er vandret og lodret. Lodret lys er nyttigt for det menneskelige øje, da det hjælper os med at se, mens vandret lys kun skaber blænding og er derfor direkte farlig i nogle sammenhænge. Dyrker man sport udendørs, eller kører man meget bil, vil et par solbriller med polaroid filter helt klart gavne en.

Polaroid solbriller findes mange steder i dag, og der kommer fortsat flere og flere produkter, som anvender disse glas. Det er især de større mærker, som har fået øjnene op for det fantastiske filter. I dag findes der mange forskellige mærkevaresolbriller, som anvender filteret til deres produkter. Der findes et hav af forskellige designs og ikke nok med det, så behøver prisen heller ikke være sky høj. Det er muligt at købe solbriller med polariseret glas til billige penge. Prislejet starter nemlig helt nede i de 250 kr.

Har du svært ved at vide, hvilke slags polaroid solbriller du skal vælge? Så skal du have disse ting med i dine overvejelser. For det første er glasfarven på solbrillerne vigtig. De to mest fremtrædende farver vil typisk være mørkt og lyst glas. Har solbrillen mørkt glas, så vil den være bedst til dage, hvor der er meget sol og lys. Mørkt glas dæmper både lyset, og gør blikket mere skarpt. Har polaroid solbrillerne lysere glas, så kan det give nogle fordele på de grå og kedelige dage. Når vejret er gråt, så er lyst glas bedre, da lysintensiteten og kontrasten forbedres. Endvidere skal du tænke over, hvad solbrillen skal bruges til, skal den bruges til udendørssport, eller skal de bruges i hverdagen. Alt efter, hvilke overvejelser man gør sig, så kan man finde de rette solbriller.

Alt i alt, så er polaroid solbriller gode, hvis man er meget ude i naturen – det kan enten være ved søer, sne eller bare almindelig cykling på landevejen. De er især også gode til kørsel, hvis det har regnet. Polaroid solbriller består af et optisk filter, som sørger for at genskin og refleksioner minimeres. På denne måde bliver dine øjne ikke irriteret og blændet. Med polaroid solbriller er man sikker på at få fat i et par sikre solbriller. I dag fås de i mange forskellige farver og former – så der er noget for enhver smag. På trods af fordelene ved solbrillerne er så store, så behøver de ikke at koste det hvide ud af øjnene. Det er nemlig muligt at finde billige solbriller med polaroid filter, så du behøver ikke være bange for at skulle af med en masse penge. Vælger man en af de billigere modeller, har man jo også muligheden for at købe flere forskellige modeller. Så er du ligesom mange andre og ikke kan vælge mellem den ene eller anden model, så køb nogle billigere og køb et par stykker. På denne måde har du noget af vælge i mellem. Men ønsker man god kvalitet og lækkert design så invester i et par lidt dyrere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *