Billige solbriller – find de bedste tilbud på solbriller

Solbriller er et af de vigtigste accessories om sommeren – men det er ikke kun om sommeren man kan bruge solbrillerne. Det anbefales nemlig, at man anvender solbriller alt efter, hvilken lysmængde der er og ikke efter, hvilken temperatur. Solbriller har to funktioner: 1) at beskytte øjnene og 2) fungere som et smykke og kommunikerer, hvem man er. Solbrillens vigtigste funktion er klart at beskytte øjnene, da ingen beskyttelse kan være lig med flere forskellige øjensygdomme. Når man skal vælge sine solbriller, er der som regel mange tanker, som løber gennem ens hoved. Skal man vælge nogle billige solbriller eller den dyre mærkevare? Er der forskel på kvaliteten? Hvilken form passer til mig, og hvilken farve er bedst at købe?

Fordelene ved billige og mærkevare solbriller

Mange ser billige solbriller som værende yt, da det netop ikke har det rigtig mærke stående på siden af stellet. Men billige solbriller er ikke altid lig med dårlig kvalitet og kort levetid. De billige solbriller findes mange steder, se i din lokale tøjbutik, dit supermarked eller på internettet. Der findes et hav af udbydere af billige solbriller, og mange af dem er også af god kvalitet. Fordelen ved de billige solbriller er klart prisen i forhold til mærkevare solbriller. Er man typen, der hurtigt bliver træt af at gå med det samme hele tiden, så kan man med fordel købe et par af de billige solbriller. Billige solbriller har i langt de fleste tilfælde den samme UV-beskyttelse som mærkevare solbriller. Fordelene ved mærkevare solbriller er derimod, at de netop er af et mærke. Når man ejer et par mærkevare solbriller, udviser man et bestemt signal. Det signal kan også variere alt efter, hvilket mærke man vælger. Men mærkevarer er altid lig med et udtryk for status. Der er også mange, som anser en person for værende stilfuld, hvis personen går med de rigtige mærker. En anden fordel ved mærkevare solbriller er også, de består af en rigtig høj kvalitet.

Ulemperne ved billige og mærkevare solbriller

Selvom billige solbriller ikke altid består af dårlig kvalitet, som går hurtigt i stykker, så betyder det ikke, at det ikke sker. I forhold til mærkevare solbriller så er de billige solbriller af ringere kvalitet, og dette afspejles også af prisen. En af ulemperne ved de dyre mærkevarer er derfor også prisen, men til gengæld får man en vis status, som de billige solbriller ikke giver. Det er derfor klart en ulempe, hvis det er det, man ønsker at udvise. Man fremstår ikke så cool og smart, som man kunne have gjort med en mærkevare solbrille. Ulempen ved de billige solbriller kan også være, at kvaliteten af linsen er bedre. Det vil sige, at man kan risikere at få solen i øjnene selvom, man har solbrillerne på – ergo får man ikke så meget for pengene. Alt i alt er der nogle fordele ved at købe solbriller på nettet, om det er mærkevarer eller ej. Ofte vil man være i stand til at finde mærkevare solbriller billigere på nettet end i butikkerne, men man skal være påpasselig, da man også kan komme til at købe en kopi. Ulempen ved mærkevare solbriller er derfor, at man kan blive udsat for kopier. Det anbefales, man kun køber solbriller på anerkendte sider. Overvejer du at købe nogle mærkevare solbriller på en side, hvor der blandt andet er stavefejl? Så er sandsynligheden for, du er ved at købe en kopi meget stor.

Hvilken form og farve skal jeg købe?

Er du lige så i tvivl som mange andre solbrillekøbere om, hvilken form og farve, der er bedst at købe, så frygt ej. Når man skal købe nye solbriller, skal man først og fremmest vide, hvilken hovedform man har. Du kan finde ud af, hvilken hovedform du har ved at stå foran spejlet og tegne efter din hovedform på spejlet med fx en læbestift. Når du er færdig med at tegne din hovedform op, kigger du på spejlet, og ser hvilken form du nogenlunde har tegnet. Som udgangspunkt skal man vælge solbriller, som er det modsatte af ens hovedform. Du kan følgende nedenstående anvisninger for, hvilken solbrille, der er bedst til netop dit ansigt:

Rundt ansigt: Gå efter firkantede eller rektangulære solbriller, som har et kraftigt stel.

Aflangt ansigt: Når du har et aflangt ansigt, bør du gå efter brede solbriller – stel som er bredere end din pande, da det får dit ansigt til at synes mindre aflangt.

Firkantet ansigt: Du bør gå efter solbriller, som har et tyndt stel eller bløde kanter. Overordnet set bør dine solbriller typisk være ovale.

Ovalt ansigt: Er du så heldig at have den ovale hovedform, så kan du næsten vælge eller vrage mellem de forskellige solbriller.

Er du også i tvivl om, hvilken farve du skal købe dine solbriller i, så skal du tænke på, hvad du gerne vil udstråle. Køber du solbriller, der er sorte og med mørkt spejlglas, distancerer du dig selv lidt fra omverdenen og virker eksklusiv. Går du meget i skoven, kan det være fordelagtigt med rødlige glas. Så alt afhængigt af, hvad du ønsker at udstråle, og hvor du skal bruge solbrillerne, kan du finde farven til dig:

Brunt glas med blue-blocker: Brun giver omverden et varm lys og blue-blocker gør, at det blå lys absorberes, og kontrasten af farver øges. Denne type glas er god i trafikken.

Grøn: Farven grøn er med til at bevare en god farvebalance, den absorberer blåt lys og reducerer blænding. Denne type glas er altså god de fleste steder.

Grå: Farven grå bevarer en god farvebalance og er, ligesom det grønne glas, god de fleste steder, men omverden bliver til gengæld lidt grå at se på.

Gul: Farven gul fremmer kontraster, når der er dårlige lysforhold som i tåge eller snevejr. Denne type glas er derfor god på skiferien.

Rødligt glas: De rødlige glas har samme funktion som de gule glas, men fungerer også godt i skoven til fx løb og cykling.

Ovenstående er kun guides for, hvilke solbriller man bør udvælge. For at finde de helt perfekte solbriller skal man selvfølgelig også ud og prøve en masse solbriller!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *